Ristijärven Seurakunta

Ajankohtaista:

Tervehdys Seurakunnasta

Syksy on saapunut ja suuntaudumme yhdessä kohti tulevaa talvea. Olemme eläneet poikkeuksellisia aikoja, mutta vietämme kaikesta huolimatta myös normaalia elämää. Näin myös seurakunnassamme. Toimintamuodot ovat aloittelemassa syksyn säännöllistä toimintaansa. Jumalanpalveluksiin voimme jälleen osallistua, ja polvistua yhteiseen ehtoollispöytään. Seurojakin on jo vietetty ja lapsia kastettu seurakunnan jäsenyyteen. Luottavaisin mielin saamme jatkaa yhdessä eteenpäin – turvallisia kokoontumisohjeita noudattaen.
Vuoden vaihteessa Ristijärven seurakunta liittyy Paltamon seurakuntaan. Ristijärven seurakunnan nimi ei katoa, vaan se säilyy alueseurakunnan nimessä. Ristijärven alueseurakunnalla on myös oma alueneuvostonsa, joka päättää ja suunnittelee monista Ristijärven alueen asioista. Yhdistyvällä seurakunnalla on yksi yhteinen kirkkovaltuusto, joka muodostetaan yhdistämällä olemassa olevat kirkkovaltuustot yhdeksi nykyisenkokoiseksi kirkkovaltuustoksi. Vuodenvaihteessa voimmekin pitää yhteisen yhdistymisjuhlan – ja toivottaa uudelle yhdistyvälle seurakunnallemme Taivaallisen Isämme siunausta!
Siunausta tarvitsee myös oma ja yhteinen elämämme. Luotamme kaikessa Jumalan huolenpitoon. Siihen, että hän viisaudessaan ja rakkaudessaan johtaa ja kaitsee meitä. Elämämme ei ole omassa varassamme. Meitä kannattelee Hän, joka on kaikkea ihmisviisautta suurempi. Psalmin 127 sanoin: ”Jos Herra ei taloa rakenna, turhaan näkevät rakentajat vaivaa. Jos Herra ei kaupunkia vartioi, turhaan vartija valvoo. Turhaan te nousette varhain, turhaan valvotte myöhään ja raadatte leipänne tähden. Yhtä lailla Herra antaa omilleen, vaikka he nukkuisivat.”
Luottamusta ja Siunausta syksyynne toivottaen,

Esa Oikarinen
vs. kirkkoherra (31.12.2020 saakka)

Seurakuntamme kuuluu Suomen luterilaiseen kirkkoon. Ristijärven seurakunta palvelee ihmisiä Jumalan sanalla ja sakramenteilla. Seurakunnan Herra on antanut tehtävän:

g kk1

"Menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heidät Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän pitää."
[Mt 28:18-20]

tapuli-ihmisiaPaikallisseurakunnan työnäkyä sävyttää ihmisten - niin nuorison kuin aikuisväen - rohkaiseminen, kutsuminen elämään Jeesukseen turvautuen, yhdessä voimia, toivoa ja iloa etsien. Tärkeää on opetella elämään ihmisenä ja ihmisiksi, jottei kenenkään tarvitse kokea: minulla ei ole ketään, joka auttaisi ja olisi tukena.

Elämän tarkoituksen ja mielen kyseleminen on seurakunnassa merkittävä tehtävä, kun pidetään esillä, tarjolla Elämän Sanaa. Hyvä on muistaa Kristuksen lähetyskäskyn painotus: jokaisella ihmisellä taivaan alla on oikeus kuulla ilosanoma Ristin Vapahtajasta.

Lue lisää: Seurakuntamme historiaa

JUMALANPALVELUSTEN TALLENTEET löydät osoitteesta youtube.com/ristijärven seurakunta

Verkkosivun saavutettavuusseloste: docxLataa.

ristijarvi